Sinds het voorjaar van 2021 organiseren de bibliotheken regelmatig online lezingen en interviews. Deze zijn hier te bekijken.

Meer online lezingen

Boeken in het zonnetje

Boeken in het zonnetje

Wil jij wat leesinspiratie voor de zomer? Bekijk dan de online talkshow waarin journalist Joep van Ruiten, schrijfster Esmé van den Boom en boekhandelaar Harm Jan Veenstra de mooiste zomerboeken met elkaar bespreken.

 

Lees meer

Terugkijken: Splinter Chabot

Terugkijken: Splinter Chabot

Op woensdag 12 mei was schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot te gast. De interviewer is Matijs Lips, gekozen als beste docent Nederlands 2018 en verbonden aan Volta Beilen, school voor voortgezet onderwijs.

Het interview ging vooral over het boek Confettiregen. Matijs en zijn leerlingen gaan naar aanleiding van dit boek met Splinter in gesprek over ‘het zoeken naar wie je bent’.

Lees meer

Terugkijken: filosofe Eva Meijer

Terugkijken: filosofe Eva Meijer

Voor de Maand van de Filosofie schreef Eva Meijer het essay Vuurduin : aantekeningen bij een wereld die verdwijnt. Dit essay gaat over de gevolgen van klimaatverandering en wat wij eraan kunnen doen. Op woensdagavond 7 april werd Eva Meijer geïnterviewd door Annette Timmer.

Lees meer

Terugkijken: Pauline Broekema

Terugkijken: Pauline Broekema

Joep van Ruiten interviewde op woensdag 10 maart schrijfster Pauline Broekema over haar veelgeprezen boek Tekenares van Montparnasse.

Lees meer

Deel deze pagina