De bibliotheken zijn weer open voor lenen en inleveren van materialen.  Klik hier voor meer informatie.

Kijkt jouw kind graag filmpjes op TikTok en ben jij juist van de generatie Tik Tak? Tja, dan is het niet zo gek dat het een beetje lastig kan zijn om toe te treden tot de belevingswereld van je kind. Kinderen groeien immers midden in deze digitale tijdperk op en als ouder kun je dan ook tegen wat hobbels aanlopen.

Om grip te krijgen op die hobbels organiseren wij samen met Jacqueline Kleijer en Els van Barneveld van Bureau Jeugd & Media een bijzondere ouderavond, namelijk een in de vorm van een online pubquiz.

Tijdens de pubquiz komen vragen over privacy, sociale media, cyberpesten en nog veel meer aan bod. Er zijn in totaal drie rondes en tussendoor delen Jacqueline en Els hun kennis over mediagebruik in combinatie met kinderen. Ook krijg je handvatten mee om thuis de juiste balans te vinden.

Wie zijn Els en Jacqueline?

Els van Barneveld is een mediawijze duizendpoot, gefascineerd door de Instagram-generatie. Ze werkt met veel plezier op een grote middelbare school. Daar zet ze zich in om generaties te verbinden in haar functie als online communitymanager, anti-pestcoördinator, AVG-specialist en mediacoach.

Jacqueline Kleijer is zeer deskundig in het bespreekbaar maken van seks en seksualiteit met als aandachtspunt de verleiding (misleiding) via internet en online veiligheid. Ze heeft ervaring met grote (culturele) diversiteit. Ze neemt regelmatig deel aan expertgroepen, verzorgt bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering en schuift graag aan bij veiligheidsoverleggen op scholen. Haar visie is contextueel en systemisch; haar aanpak altijd associatief en creatief met een grote rol voor het verhaal.

Praktische informatie

Wie: Ouders met kinderen onder de 12 jaar
Hoe: Je strijdt tegen andere ouders. Er zijn geen teams.
Wanneer: Woensdag 25 november
Waar: Lekker vanuit je eigen huis 
Tijd: Van 20:00 tot 21:30 uur
Aanmelden: Via het online aanmeldformulier.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met info@biblionetdrenthe.nl.

Aanmeldformulier pubquiz

Ik geef me hierbij op voor de pubquiz.

Deel deze pagina