De Drentse bibliotheken hebben zelf geen cd's of muziek-dvd's, maar je kunt deze wel lenen bij Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

Je hebt twee mogelijkheden:

1. Via de catalogus van je eigen bibliotheek. Dit werkt exact hetzelfde als een boek aanvragen buiten Drenthe, zie verder onder Reserveren.
  2. Rechtstreeks op de website van Muziekweb. Als je voor de eerste keer iets via Muziekweb aanvraagt, moet je een muziekweb-account aanmaken. Zie de uitleg op www.muziekweb.nl.

De gereserveerde cd of muziek-dvd wordt geleverd via je eigen bibliotheek. Als het niet (direct) kan worden geleverd, krijg je daarvan een bericht.

Meer informatie over o.a. zoeken en lenen bij Muziekweb op www.muziekweb.nl/VeelgesteldeVragen.

Kosten Muziekweb

Het lenen van cd’s is gratis. Het lenen van een muziek dvd’kost € 4,50.

Je kunt 20 titels tegelijk lenen bij Muziekweb. Alles wat onderweg is van en naar de bibliotheek en wat er gereserveerd is, telt mee.